Описание на проекта

Просторна – хармонична – мултифункционална

Просторна семейна къша с гледка към морето. Този проект беше изключително вдъхновяващ за нас, тъй като имахме възможност да създадем дизайн от вътре навън. Идеята ни беше да почерпим вдъхновение от морето и да го пречупим през индивидуалноста на клиентите.

Цел:

  • да създадем интериор, базиран на хармония и ергономия
  • удобен за работа
  • мултифукционален и подходящ за социални събития
  • удобен за хобитата на клиентите

За процеса:

Индивидуален подход и хармония.
Първата стъпка от процеса беше изграждането на цялостна концепция.
Опорни думи: лекота, движение, вълни
За основната концепция се спряхме на комбинацията от дърво, метал и матови повърхности. Цветовата гама се състои от сини тонове, кафяво, бяло и златни акценти.

Композиция и силата на формите:

За да съчетаем хармонична домашна обстановка с функционално, удобно за работа място си послужихме с формите и техния ефект върху настроението и продуктвността. За първото използвахме органични форми, които напомнят на плавни движения. Подобен дизайн отпуска съзнанието и помага да се потопим в уютната домашна обстановка. От друга страна острите ъгли и отчетливите вертикали и хоризонтали повишават нивата на концентрация, и правят интериора предразполагащ за работа.

Ето как ги съчетахме:

Родителска спалня:

Релакс – работа – йога практика

Цел:

Задачата ни тук беше да създадем пространство с три функционални зони:

Зона за сън/релакс: тук заложихме на текстил като основен материал, тъй като той създава визуален комфорт и допринася за добрата звукоизолация. Поставихме мек мокет, дълги плътни завеси, и тапицирани пана зад леглото.

Зона за работа:

Частта с бюрото беше проектиранат изцяло по нуждите на клиента. За целта заедно с клиента направихме пълно описание на начинът му на работа. По него изградихме разположението на шкафове , електрически изводи и осветление.

Зона за йога:

Йога практиката е важна част от ежедневието на клиента. За подобно пространсво са важни няколко основни фактора:

  • какво виждаме: позиционирахме зоната в близост до френските прозорци, които за наш късмет гледат точно на изток. При подобна практика е важно да освободим съзнанието си, а минималистични или природни гледки са най-добрият помощник за целта.
  • функционално разпредление: По желание на клиента монтирахме стена за акро йога. А в близост до нея обособихме място за озвучителната система както и за складиране на спортно обирудване.

Стълбище и отворени пространства:

Чарът на частта със стълбището е във фееричността, която придава на пространството със своите високи стени и дневната светлина, идваща от прозорците над острова. За да избегнем чувството за пранота спуснахме стъклени осветителни тела над острова а височината подчертахме с дизайна на високите стени. За последния заложихме на красотата на минимализма и естествените материали. Запазихме необработена част от бетонната стена а другата покрихме с мек бежов тон. Идеята на тази композиция е да създадем баланс като разделим стената на две контрастиращи се части. Едната в син цвят , бетон и бетал, а другата: в меки тонове, дърво и 3D панел с вълнообразен релеф.

Детски стаи:

Тук имахме изключителното удоволствие да работим индивидуално с децата. За нас беше важно да да погледнем през техния поглед, да споделят за интересите си, любимите си цветове и за какво мечтаят, за да можем да създадем стая, която им носи радост.
В стаята на момиченцето заложихме на парижки мотиви, меки тонове в бежово розово и лилаво.
В стаята на момченцето основният мотив беше на детското филмче ‘Колички’ и характерните за него цветове в червено и синьо.

Дневна

Спалня

Баня – родители

Баня – деца

Дрешник