Описание на проекта

Уютен апартамент за двойка и техните домашни любимци

Дизайн на апартамент на последен етаж с прекрасна гледка към морето.

Целта на интериорния проект беше да създаде функционално и уютно пространство за двойка и техните три домашни животинчета-котки. Задачата ни беше да създадем комфортна обстановка, но свеждайки до минимум количетвото текстил и предмети, които могат да бъдат трудни за подръжка заради домашните любимци.

Ето как подходихме:

  • заложихме на дърво и меки земни тонове, които да дават чувство за спокойствие и хармония
  • въпреки, че гледката е морска заедно с клиентите взехме решение да се вдъхновим от зелената част от природата. Причината е , че морето дава чувство за хлад, което обикновено се балансира с по-голмо количество ефирен текстил. Нещо, което по-скоро избягваме.

Ето защо ефирност постигнахме с концепцията за листа и зелени растения като цяло.

  • Относно ибора на материали и текстури

Използвахме любим подход в изграждането на интериорната визия: монохромни цветове но с различни текстури( материали). По този начин създаваме чувство за спокойствие , когато има нужда от него а на красивите детайли присъстват елегантно , без да бъдат натрапчиви и чакащи специално внимание. За целта в екип работят рибя кост паркет, непромокаема дамаска, която си е своеобразна антистрес терапия на допир и любимата ни гребенна мазилка, текстилен тапет и дамаска с идентична визия.

  • Тъй като в един дом всеки трябва да има своето местенце, освен удобни мебели за клиентите, обособихме място, на което котките да се хранят, служещо също и за съхранение на техните играчки. Разбира се го декорирахме с изкуство ,за в което именно коките са муза.

Резултат:хармоничен и функционален дом, даващ уют на всички членове на семейството.По този проект работихме в колаборация с клиентите , с които имахме мечтаната симбиоза от ден едно! Благодарим Ви!

Дневна

Спалня