Описание на проекта

Апартамент, бъдещ дом на младо четиричленно семейство – родители и двете им дъщери.

Целта на дизайна беше да създадем стилна, но в същото време уютна домашна обстановка.

Дизайн концепция. Първоначално изградихме ‘скелето’ на интериора: основните цветове, форми и материали: дърво в топлата гама,бежови тонове и квадрати. Към всяко пространство добавяхме цвят, който отговаря на желаната атмосфера.

Кухня и трапезария

Ако има една дума, с която да опишем кухненския дизайн то това би била Ергономичен. Тук процесът се състоеше от 3 стъпки.

– Изисквания
Извеждохме списък със задължителни уреди, които ще позиционираме.
В случая това бяха пералня, сушилня, фурна, микровълнова фурна и хладилник.Поставянето им във функционална и естетически издържана конфигурация беше предизвикателство, което обаче ни доведе до креативни решения, които удовлетвориха всички ни.

– Функционалност
Моделираме по движенията на клиента. Разположението на кухнята е съобразено с начина, по който семейството използва и се движи в областта на кухнята. Също така отделихме кухята на зони според въазможните активности като почистване, потготовка на храна, приготвяне на закуска, готвене за да може по време на изпълнение всичко нужно да е на една ръка разстояние.

– Дизайн и декорация
Тук облякохме готовите чертежи в цветове и материали.За кухнята избрахме топли сиво-бежови тонове в комбинация с мрамор.

Искахме да създадем атмосфера, която да сплотява семейството около трапезата. Ето защо избрахме жълтото. ‘Щастливият’ цвят доказано подобрява настроението и създава чувство за уют и близост.

Спалня

– Концепция
За спалнята и всекидневната избрахме мебели в топли бежови тонове и дърво, които да внесат хармония в стаята. Тъмно синият цвят, който акцентира под формата на мрамор във всекидневната и на мазилка в спалнята създава усещане за дълбочина и спокойствие. Комбинацията на тъмно синьо, светли стени и тъмно дърво създаде баласирана и стилна атмосфера, която всички искахме.

– Осветление
Осветлението е финалният щрих за дизайна. И въпреки това, има нужда да бъде планирано още в зародиш. Основата ни цел при изграждане на концепцията беше да създадем комфорт. Ето как го постигнахме:

  • разделихме осветлението на слоеве;
  • заложихме на димируемо осветление, за да дадем свобода за създаване на желаната атмосфера;
  • подчертахме красотата на релефите и текстурите в интериора чрез лед ленти и начочващи спотове;
  • подбрахме формите на осветителните тела, така че да завършат и балансират цветовете и формите във всяко едно пространство. Тъй като мебелите залагат основно на прави ъгли и рамки, осветителните тела конрастират с овални и неорганични форми.